Gyakran ismételt kérdések

Gyakran Ismétlődő Kérdések a pályázatírással, ökoiskolasággal kapcsolatban.

  1. Az oklevélen szereplő adat:  Az iskola 2014. jún. 31-ig jogosult az ÖKOISKOLA címre. Nem elég szept. 5-ig benyújtanom  a megújító pályázatot? Előbb kellett volna? Így nem lesz folytonos? Amíg nem bírálják el, addig a táblát le kell emelni az iskola faláról?Kérdésére válaszolva tájékoztatom, hogy bár az előző Ökoiskola címük hatálya 2014. június 30-val megszűnik, azonban a tanéves ciklusokról a naptári éves ciklusra való áttérés miatt a kimaradó fél évet elismerjük, tehát a folytonosság nem szűnik meg. Emiatt a táblát sem kell eltávolítani ameddig a következő oklevelet meg nem kapják.
  2. A pályázati kiírásban közölt két határidő között be lehet adni a pályázatunkat? A pályázatok beadása folyamatos, egész évben lehetőségük van benyújtani. A szeptember 5-i határidő után beküldött pályamunkákat azonban a jövő évi bírálati szakaszban áll majd módunkban értékelni, természetesen az ebben az évben megadott szempontok szerint.
  3. Az intézmény több telephellyel is rendelkezik (alsó és felső tagozat, tanműhely, kollégium, tankert…), és ezek azonos OM számmal rendelkeznek. Kell-e külön pályázatot beadnunk ebben az esetben a telephelyekre vonatkozóan? Nem szükséges. Abban az esetben kellene külön pályázni, ha egy intézmény két (vagy több) különálló tagintézményként szerepelne az intézményi alapító okiratban, vagy/és az egyes intézményeknek nem azonos a Pedagógiai Programja.  Esetükben az intézmény egy oklevelet fog kapni, mely az összes telephelyére érvényes lesz. Az oklevélen a székhely címe fog szerepelni. Fénymásolással sokszorosítható, így kitehető a telephelyeken is.
  4. Hogyan bizonyítsa az intézmény a korábban elnyert címet, ha az ezt igazoló oklevél elveszett? Az igazgatótól kérünk egy nyilatkozatot arról, hogy az intézmény mely évben nyerte el a címet.
  5. Milyen dokumentumok szükségesek az önértékelési táblázatban jelölt pontszámok igazolásához? Szükséges ezeket csatolni? A dokumentumokról információt találnak a táblázat fejlécében. Lehetnek fotók, munkatervek, jegyzőkönyvek, Pedagógiai Program, honlap megfelelő felszínére való hivatkozás…. Ezeket nem szükséges a pályázathoz csatolni, de a fontosabbakat ajánljuk a honlapjukra feltölteni.
  6. Kizáró ok-e, ha az intézmény jellemzésénél és az ökoiskola tevékenység jellemzésénél a minimum karakterszámot meghaladja a szöveges összefoglaló? Nem. A megadott cellába nyugodtan be lehet írni vagy másolni hosszabb szöveget is, de javasoljuk, hogy inkább lényegre törően fogalmazzanak.

Forrás: OFI

A projekt a Svájci-Magyar Együttműködési Program társfinanszírozásával valósult meg.